[Up to the minute] 1z0-053 syllabus

1Z0-053 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/1Z0-053/

Exam Code: 1Z0-053 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: Administration II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-053 Exam.

2016 May 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q101. Which of the following is true about job chains?

A. They consist of one or more Scheduler programs.

B. They are used to implement dependency scheduling.

C. They are used to implement time-based scheduling.

D. They are used to implement event-based scheduling.

E. None of the above.

Answer: B


Q102. You are managing the APPPROD database as a DBA. You plan to duplicate this database in the same system with the name DUPDB.

You issued the following RMAN commands to create a duplicate database:

RMAN> CONNECT target sys/sys@APPPROD

RMAN> DUPLICATE TARGET DATABASE

TO dupdb

FROM ACTIVE DATABASE

DB_FILE_NAME_CONVERT '/oracle/oradata/prod/',

'/scratch/oracle/oradata/dupdb/'

SPILE

PARAMETER_VALUE_CONVERT '/oracle/oradata/prod/',

'/scratch/oracle/oradata/dupdb/'

SET SGA_MAX_SIZE = '300M'

SET SGA_TARGET = '250M'

SET LOG_FILE_NAME_CONVERT '/oracle/oradata/prod/redo/',

'/scratch/oracle/oradata/dupdb/redo/'

Which three are the prerequisites for the successful execution of the above command? (Choose three.)

A. The source database should be open.

B. The target database should be in ARCHIVELOG mode if it is open.

C. RMAN should be connected to both the instances as SYSDBA.

D. The target database backups should be copied to the source database backup directories.

E. The password file must exist for the source database and have the same SYS user password as the target.

Answer: BCE


Q103. When exporting metadata for the transportable tablespaces, what is the correct next step after confirming endian format?

A. Export the tablespaces using data pump.

B. Determine if the transportable set is self-contained.

C. Convert the datafiles using RMAN.

D. Copy the datafiles from source to destination.

Answer: B


2passeasy.com

Leading actual test 1z0-053:

Q104. You need to configure fine-grained access control to external network resources from within your database. You create an access control list (ACL) using the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package.

Which statement is true regarding the ACL created?

A. It is a list of remote database links stored in the XML file that are available to the users of the database.

B. It is a list of users and network privileges stored in the XML file according to which a group of users can connect to one or more hosts.

C. It is a list of users and network privileges stored in the data dictionary according to which a group of users can connect to one or more hosts.

D. It is the list of the host names or the IP addresses stored in the data dictionary that can connect to your database through PL/SQL network utility packages such as UTL_TCP.

Answer: B


Q105. During recovery, you need to know if log sequence 11 is in the online redo logs, and if so, you need to know the names of the online redo logs so you can apply them during recovery. Which view or views would you use to determine this information? (Choose all that apply.)

A. V$LOGFILE

B. V$RECOVER_LOG

C. V$RECOVER_DATABASE

D. V$LOG_RECOVER

E. V$LOG

Answer: AE


Q106. View the Exhibit exhibit1 to observe the maintenance window property. View the Exhibit exhibit2 to examine the output of the query.

Which two statements describe the conclusions? (Choose two.)


A. RESOURCE_PERCENTAGE should be increased.

B. The repeat time for the window should be decreased.

C. RESOURCE_PERCENTAGE should be decreased.

D. The window duration should be increased.

Answer: AD


2passeasy.com

Precise 1z0-053 download:

Q107. If a log file becomes corrupted, it may cause the database to stall. How would you correct such a situation?

A. Recover the online redo log from backup.

B. Delete and re-create the log file.

C. Use the alter database clear logfile command to clear the log file.

D. Shut down the database and restart it.

E. Shut down the database and then mount it. Clear the log file with the alter database clear logfile command and then restart the database with alter database open resetlogs.

Answer: C


Q108. Upon starting your database, you receive the following error:

SQL> startup

ORACLE instance started.

Total System Global Area 171581440 bytes

Fixed Size 1298640 bytes

Variable Size 146804528 bytes

Database Buffers 20971520 bytes

Redo Buffers 2506752 bytes

Database mounted.

ORA-00313: open failed for members of log group 1 of thread 1

ORA-00312: online log 1 thread 1: '/oracle01/oradata/orcl/redo01.log'

ORA-00312: online log 1 thread 1: '/oracle01/oradata/orcl/redo01a.log'

You can choose from the following steps:

a. Restore the database datafiles.

b. Issue the alter database clear unarchived logfile group 1 command.

c. Issue the alter database open command.

d. Issue the alter database open resetlogs command.

e. Recover the database using point-in-time recovery.

f. Issue the Startup Mount command to mount the database.

g. Back up the database.

Which is the correct order of these steps in this case?

A. a, f, e, d, g

B. f, e, d

C. f, b, c, g

D. a, f, c

E. The database cannot be recovered.

Answer: C


Q109. Your database is in ARCHIVELOG mode. You have two online redo log groups, each of which contains one redo member. When you attempt to start the database, you receive the following errors:

ORA-00313: open failed for members of log group 1 of thread 1

ORA-00312: online log 1 thread 1: 'D:\REDO01.LOG'

You discover that the online redo log file of the current redo group is corrupted.

Which statement should you use to resolve this issue?

A. ALTER DATABASE DROP LOGFILE GROUP 1;

B. ALTER DATABASE CLEAR LOGFILE GROUP 1;

C. ALTER DATABASE CLEAR UNARCHIVED LOGFILE GROUP 1;

D. ALTER DATABASE DROP LOGFILE MEMBER 'D:\REDO01.LOG'

Answer: C


Q110. You need to maintain a record of all transactions on some tables for at least three years. Automatic undo management is enabled for the database.

What must you do accomplish this task?

A. Enable supplemental logging for the database.

B. Specify undo retention guarantee for the database

C. Create Flashback Data Archive in the tablespace where the tables are stored.

D. Create Flashback Data Archive and enable Flashback Data Archive for specific tables 

Answer: D



see more Oracle Database 11g: Administration II