Tips to Pass 1Z0-879 Exam (101 to 110)

1Z0-879 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/1Z0-879/

The 1Z0-879 software program regarding Testking may check the testee whether to grasp the particular Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam understanding strongly as well as genuine solutions. The Testking 1Z0-879 products are contain numerous pick. Applicant can pick various package deal goods for your 1Z0-879 pdf or perhaps 1Z0-879 vce software program based on their own grasp from the 1Z0-879 situation.

2016 Jun 1Z0-879 practice test

Q101. A user's workstation is configured to mount /archive from a remote system through 

NFS using the following entry in /etc/vfstab: 

#device device mount FS fsck mount mount 

#to mount to fsck point type pass at boot options 

speedy:/archive - /archive nfs - yes -

To improve performance, a second NFS server, named pokey, is being added to serve out the identical file system. 

You notice that the workstation is attempting to mount /archive read-write. The /archive file system contains old archived data and should not be modified. You decide that the user's workstation should mount /archive read-only instead. 

Which two changes must you make to allow the workstation to use the NFS server pokey and speedy and to correct the read-write/read-only mounting issue? (Choose two.) 

A. change the mount options field to ro 

B. change the mount options field to ro=speedy,pokey 

C. change the device to mount field to speedy,pokey:/archive 

D. change the device to mount field to read pokey:/archive/speedy 

Answer: A,C 


Q102. As system administrator, you are beginning the process of installing Solaris 10 OS on a new SPARC-based workstation. At the FORTH Monitor, which three will be displayed by initiating the banner command? (Choose three.) 

A. boot device 

B. input device 

C. Ethernet address 

D. OpenBoot version 

E. output device 

F. amount of memory 

G. diagnostics level 

H. diagnostics switch 

Answer: C,D,F 


Q103. You have just made the following modification to the sysiog configuration file: 

*.alert;kern.err;daemon.err operator 

What is the next step to implement this change? 

A. Save the file, sysiog will pick up the changes made to the configuration file. 

B. svcadm refresh system—log 

C. svcadm restart svc:/system/sys1ogd:default 

D. svcadm stop svc:/system/sys1ogd:default svcadm start svc:/system/sys1ogd:default 

Answer: B 


Q104. You created a custom .profile and scripts that you would like to have placed in a user home directory when a new user account is created. and scripts that you would like to have placed in a user? home directory when a new user account is created. The script should only be given to users that have a primary GID of 300 - the ? - the development?group. Which describes the procedure to make this happen? 

A. Place the files into the /etc/skel directory; useradd will automatically put those files into the user home directory when the account iswill automatically put those files into the user? home directory when the account is created. 

B. Create a directory named /etc/development ; place the files in this directory ; type: useradd -k /etc/development when creating accounts for those users. 

C. Create a directory named /etc/skel/development ; place the files in this directory ; type: useradd -K /etc/skel/development when creating accounts for those users. 

D. Create a directory named /etc/skel/development ; place the files in this directory ; type: useradd -m /etc/skel/development when creating accounts for those users. 

Answer: B 


Q105. A user contacts the help desk to report that a script run by the user's department is reporting an error. The script checks for who is logged in. Your first action is to make sure that the file that the who command reads for its output, is present. 

Which file does the who command read to obtain its output? 

A. /var/adm/users 

B. /var/adm/utmpx 

C. /var/adm/utmp 

D. /var/adm/wtmpx 

Answer: B 


1Z0-879  vce

Up to the immediate present 1Z0-879 practice exam:

Q106. A company develops storage host bus adapters. All of the company's disk arrays log messages to a central log host named scribe through the local5 facility. Some of these disk arrays are used for production work by human resources and some are used by the development teams to test their new host bus adapters. The previous administrator put the following line in the /etc/syslog.conf file on scribe to log messages from the arrays: 

local5.warning /var/adm/messages 

Recently, the development team encountered a difficult problem and turned on the full debug What is the proper invocation of logger?output from a disk array. They request that scribe log all of that information. 

Logging all of the debug messages will create a large number of messages that could cause an administrator to overlook real problems with the production disk arrays or to overlook scribe system problems. You want to have the syslog.conf file stop using /var/adm/messages for the local5 facility messages. You want to log warning and above levels for the local5 facility to /var/adm/arrays.messages and log debug and above level messages for the local5 facility to /var/adm/arrays.debug. 

Which two statements in /etc/syslog.conf will accomplish this? (Choose two.) 

A. *.debug /var/adm/messages 

B. local5.debug /var/adm/arrays.debug 

C. local5.warning /var/adm/arrays.debug 

D. local5.warning /var/adm/arrays.messages 

E. !local5.debug /var/adm/arrays.messages 

Answer: B,D 


Q107. Given this output from dumpadm: 

# dumpadm Dump content: kernel pages Dump device: /dev/dsk/c0t0d0s1 (swap) Savecore directory: /var/crash/rabbit Savecore enabled: yes and these directory contents: # ls -al /var/crash/rabbit total 4 drwx------ 2 root root 512 Jan 27 10:28 . drwxr-xr-x 3 root root 512 Jan 27 10:28 .. 

Which three files exist in the directory after rebooting following a panic? (Choose three.) 

A. unix.0 

B. unix.X 

C. bounds 

D. vmcore.0 

E. bounds.X 

F. vmcore.X 

Answer: B,E,F 


Q108. A security administrator has informed you that during a security scan of the network one of the Solaris 10 systems were discovered to have most network services enabled. The security administrator has asked you to configure the system to meet the organizations security policy which only allows SSH and NFS traffic. Which command will best accomplish this task? 

A. svccfg apply /var/svc/profile/generic_limited_net.xml 

B. netservices limited 

C. svcadm milestone single-user 

D. service_profile limited 

Answer: B 


Q109. You try to mount an NFS file system, /datadir, on host fusion from the remote NFS server gravity using the NFSv4 protocol. The following message appears: 

# mount -F nfs gravity:/datadir /datadir 

nfs mount: gravity:/datadir: No such file or directory 

What can cause the error? 

A. The directory is spelled incorrectly in /etc/vfstab. 

B. The directory /datadir does NOT exist on the NFS client fusion. 

C. The NFS share /datadir does NOT exist on NFS server gravity. 

D. The host fusion is NOT allowed to access /datadir on NFS server gravity. 

E. The permissions on the directory /datadir on NFS server gravity are too restrictive. 

Answer: C 


Q110. What is the shortest sequence of commands that can be used to move a zone from one network interface to another? (Some arguments are removed for brevity.) 

A. zoneadm add net; zoneadm reboot 

B. zonecfg remove net; zonecfg add net 

C. zonecfg remove net; zonecfg add net; zoneadm reboot 

D. zoneadm halt; zonecfg remove net; zoneadm add net; zoneadm boot 

Answer: C 



see more Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam