Tips to Pass 1z0-238 Exam (121 to 130)

1z0-238 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/1z0-238/

With the aid of Examcollection 1z0-238 puts, you can aquire a excellent end result simply that make an individual move Oracle examination. Moreover, should you been unsuccessful inside the 1z0-238 exam the very first time of using our own goods, just about all money you spend will probably be return. You only need to deliver your own 1z0-238 report log because the pdf file to us. After confirming your details, we will return the money and give it back to your account at the earliest opportunity.

2016 Jul 1z0-238 free question

Q121. You have to perform a two-node installation of Oracle Applications Release 12. The configuration should be the following: Application Database and Concurrent Processing should be deployed on Server A, and Web and Forms services should be deployed on Server B. Which services should you install on the respective nodes? (Choose two.) 

A. Web Entry Point Services on Server B 

B. Batch Processing Services on Server A 

C. Batch Processing Services and Other Service Group on Server A 

D. Root Services, Batch Processing Services, and Other Service Group on Server A 

E. Root Services, Web Entry Point Services, and Web Application Services on Server B 

Answer: B,E 


Q122. What is true about editing and saving the <CONTEXT_NAME>.xml file by using the Oracle Applications Manager (OAM) Web page? 

A. The Context file is edited and saved only to the file system. AutoConfig picks up the changes whenever it runs next after the update. 

B. AutoConfig automatically starts and picks up the changes and propagates them when the Context file is saved on the OAM Web page. 

C. After changes made to the Context file are saved on the OAM Web page, you must log out and log in again to OAM to apply and propagate the changes. 

D. When you make changes to the Context file on the OAM Web page and save the file, the changes are stored in the OAM database and the Context file is updated. 

Answer: D 


Q123. Consider a situation where a worker failed with a core dump and cannot be restarted. Although the worker is listed as running in the adctrl utility, there is no operating system-level process for the erring worker. 

In this situation, the only option is to restart the patch. What are the steps performed to restart the patch? 

1. Tell the manager that a worker acknowledges quit. 

2. Restart the patch. 

3. Tell the manager that a worker failed its job. 

4. 3bbTell the worker to shut down or quit (all workers). 

Identify the correct sequence in which you perform the task in the above scenario. 

A. 1, 3, 4, 2 

B. 4, 3, 1, 2 

C. 4, 1, 3, 2 

D. 1, 3, 2, 4 

E. 3, 4, 1, 2 

Answer: B 


Q124. Which two tasks can you perform with the Application DBA (AD) Controller utility? (Choose two.) 

A. Restart a failed patch. 

B. Review the worker status. 

C. Assign a job to the worker. 

D. Restart a completed worker. 

E. Restart a terminated worker. 

Answer: B,E 


Q125. In AD Controller, when a job fails the first and second time, the manager automatically defers it to the end of the phase and assigns a new job to the worker. If the deferred job fails the third time, the job stays at the failed status and the worker waits. At this point, you must address the cause of the failure, and then restart the job using AD Controller. Choose two correct steps that would help you to troubleshoot the failure of the job and enable you to run the job to completion. (Choose two.) 

A. Verify whether the process is consuming CPU time. 

B. Review the adworkXXX.log worker log file in $APPL_TOP/admin/<SID>/log to find the error. 

C. Review the file name and worker columns of the failed worker to find the name of the failed file and the worker number. 

D. Check for an entry for this process in the V$SESSION table to gather clues about what the process is doing in the database. 

Answer: B,C 


1z0-238  exam cram

Updated 1z0-238 exams:

Q126. In which scenario does the Applications DBA need to run the Rapid Clone utility? 

A. There are two systems (Test and Production) for XYZ company. There are invalid objects being encountered in the Production system. The errors are not happening on the Test system. The Applications DBA plans to run the Oracle utility on the Production system to fix the invalid objects. 

B. ABC company has three systems: Development, Test, and Production. Testing of the Oracle Applications patches are being done on the Test system and being promoted to Development for further testing. After the patches are tested in the Test and Development systems without any issues, they would be promoted to the Production system. The Applications DBA plans to run the Oracle utility for the promotion of the patch. 

C. There was a hardware disk failure on the Development server. The Development system was being used to test the application patches. The POIUY company has only two systems: Development and Production. As soon as the hardware disk failure is resolved on the Development server, there is a need to rebuild that Development system. The Applications DBA plans to run the Oracle utility to rebuild the Development system. 

D. There is a need for another Oracle Applications system to test the patches to be applied on the Production system. Currently, QWERT company has five Oracle Applications systems including Production. The Production and Test systems are on Release 12.2.10 and the remaining systems are on Release 12.2.9. The Applications DBA plans to run the Oracle utility on the Test system to test the patch. 

Answer: C 


Q127. In Oracle Applications R12 E-Business Suite, what is the best method to relink the Application DBA (AD) executable programs? 

A. Use AD Administration (adadmin). 

B. Use the AD Controller utility (adctrl). 

C. Use AutoConfig to relink (adautocfg.sh). 

D. Use the AD relink command-line utility (adrelink.sh). 

Answer: D 


Q128. A patch was applied successfully last night to the Oracle Applications environment to fix a bug. To check the bug fix, the Applications DBA accessed the "Bug Fixes Report." There are 1,000 files displayed in the report. The intended file for the bug fix does not appear. What should the Applications DBA do next? 

A. Access the Timing report. 

B. Check readme.txt for postinstallation steps. 

C. Start the Oracle Application Manager (OAM) process. 

D. Use the filter to reduce the number of files in the report. 

E. Reapply the patch on the Oracle Applications environment. 

Answer: D 


Q129. As a database administrator (DBA), you have been trying to apply a maintenance patch, but it has failed to run successfully to completion. You check the AD Administration log file for an error. The log file reveals several entries that are generic errors about the inability of patch codes to have access to product packages from the GL product modules. You remember that one of the occasions when you should run the Recreate Grants and Synonyms AD Administration utility is if the patch and the administrative sessions fail to run successfully to completion. You have found one occasion to use this utility in the case above. Now choose three other occasions when you would run this process again. (Choose three.) 

A. after custom development 

B. when applying a patch to the operating system 

C. after applying a patch to the Applications technology stack 

D. in case of incomplete database migrations (exports or imports) 

E. when installing or maintaining underlying database components or options such as Replication 

Answer: A,D,E 


Q130. Andy has just finished applying a patch on his Oracle Applications system configured on a 

Windows platform by using the adpatch utility. He wants to inspect the log file and ensure that the patch is completed without any errors. Where can he find the log file? 

A. %AD_TOP%\admin\log 

B. %APPL_TOP%\admin\log 

C. %AD_TOP%\admin\<SID>\log 

D. %APPL_TOP%\admin\<SID>\log 

E. %INST_TOP%\admin\<SID>\log 

Answer: D 



see more Oracle Enterprise Linux: Fundamentals