[Vivid] 220-802 CompTIA test question 221-264 (Apr 2016)

220-802 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/220-802/

Free of 220-802 practice test materials and preparation exams for CompTIA certification for IT examinee, Real Success Guaranteed with Updated 220-802 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA A+ Certification Exam (220-802) exam Today!

2016 Apr 220-802 Study Guide Questions:

Q221. - (Topic 5) 

A user on a domain PC needs to leave their desk immediately, but does not want to compromise displayed content. Which of the following should be done? 

A. Screensaver password 

B. Restart PC 

C. Lock screen 

D. Reset user password 

Answer: C 


Q222. - (Topic 1) 

Which of the following terms BEST describes the software or hardware used to manage virtual machines? 

A. Hypervisor 

B. Cloud Server Manager 

C. Supervisor 

D. Virtual Disk Manager 

Answer: A 

Explanation: http://www.datacenterknowledge.com/archives/2012/08/01/hypervisor-101-a-look-hypervisor-market/ 


Q223. CORRECT TEXT - (Topic 5) 

A Windows 7 machine appears to have a failure. Every time it is rebooted, the message "BOOTMGR is missing" appears. You have previously inserted a Windows 7 installation DVD into the DVD-ROM. Please repair this failure without overwriting the customers' local user profiles. 

Instructions: 

Launch the simulation to repair the failure Type Help in command line to show list of available commands When you have completed the simulation, please select the done button. 


Answer: 

Please review explanation for detailed answer. 


Q224. - (Topic 4) 

A user states that the computer takes a long time to load the desktop after login. Which of the following tools should be used to help remediate the problem? 

A. Disk Management 

B. FIXMBR 

C. MSCONFIG 

D. SFC 

Answer: C 

Explanation: http://www.netsquirrel.com/msconfig/ 


Q225. - (Topic 4) 

A user gets an error message that the trust relationship to the domain has been broken. Which of the following can be done to resolve this from the client desktop? 

A. Re-join the computer to the domain 

B. Reboot the PC as the domain will automatically rebuild the relationship 

C. Update the BIOS using the latest version 

D. Run CHKDSK 

Answer: A 

Explanation: http://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/ca41e39a-49c1-4c7b-a415-6295099f7002/rejoin-a-domain 


Q226. - (Topic 4) 

After accidentally removing a hard drive from a server with three drives in a RAID 5 configuration, a technician notices the server locks up and shuts down. Which of the following can the technician do to quickly fix the problem? 

A. Replace the RAID controller and boot. 

B. Reinsert the drive and boot. 

C. Plug the drive back in, the system will resume automatically. 

D. Remove all drives and rebuild the array. 

Answer: B 

Explanation: 

Just reinsert the drive and boot the computer. The computer will start since it is a RAID 5 configuration. 


Q227. - (Topic 5) 

Ann, a technician, is taking apart a laptop to replace some components. Which of the following will allow Ann to put the laptop back together properly and in a timely fashion? 

A. Have an identical laptop on hand to compare 

B. Label screws and their location 

C. Use a magnetic screwdriver 

D. Ask a fellow technician to help 

Answer: B 


Q228. - (Topic 2) 

In order to prevent other users from editing files in ‘C:\ Files’, which of the following steps should be taken? 

A. Set NTFS permissions to read only 

B. Set the folder to index files for search 

C. Set the local administrator as the owner of the folder 

D. Set network share permissions to read only 

Answer: A 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2005.11.howitworksntfs.aspx 


Q229. - (Topic 5) 

A manager asks a technician to find a way to deploy images to all new computers from a central location. Which of the following would be used to accomplish this? 

A. SCSI 

B. CDFS 

C. PXE 

D. IDS 

Answer: C 


Q230. - (Topic 2) 

A user has setup a SOHO and needs to implement a network configuration that allows for sharing of devices and files across the network without the complexity of a centralized server. Which of the following would be MOST appropriate? 

A. PAN 

B. WorkGroup 

C. Domain 

D. WAN 

Answer: B 

Explanation: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/what-is-the-difference-between-a-domain-a-workgroup-and-a-homegroup 


Q231. - (Topic 1) 

Which of the following would be the BEST format for optical media? 

A. FAT32 

B. EXT3 

C. CDFS 

D. NTFS 

Answer: C 

Explanation: http://www.computerhope.com/jargon/c/cdfs.htm 


Q232. - (Topic 4) 

A user reports an issue of intermittent Read / Write errors occurring on their PC. Which of the following actions would a technician MOST likely take? 

A. Run FDISK on the drive 

B. Update definitions and run a virus scan 

C. Low level format the drive 

D. Run CHKDSK on the drive 

Answer: D 

Explanation: http://askleo.com/checking-and-repairing-a-disk-with-chkdsk/ 


Q233. - (Topic 1) 

Which of the following describes when an application is able to reuse Windows login credentials? 

A. Access control list 

B. Principle of least privilege 

C. Single sign-on 

D. Pass-through authentication 

Answer: C 

Explanation: http://stackoverflow.com/questions/545667/how-to-use-windows-login-for-single-sign-on-and-for-active-directory-entries-for wi 


Q234. - (Topic 5) 

An iOS user does not want to automatically connect to wireless networks that are broadcasting. Which of the following settings must be enabled in iOS 5.x to authorize connecting to wireless networks? 

A. Connect to WiFi 

B. Change adapter settings 

C. Manage wireless networks 

D. Ask to join 

Answer: D 


220-802 free question

Up to date 220-802 training:

Q235. - (Topic 5) 

Which of the following is the default location for temp files in Windows 7? 

A. C:\Windows\Temp 

B. C:\Windows\System Files\Temp Files\ 

C. C:\System Files\Temp 

D. C:\System\Temp Files\ 

Answer: A 


Q236. - (Topic 3) 

A user calls the help desk to report about their smartphone not being able to make any phone calls. The user admits that the smartphone can still send/receive email, browse all websites, and utilize all Internet-capable applications. Which of the following issues is MOST likely affecting the smartphone? 

A. Wi-Fi is turned off; the cellular antenna is turned on. 

B. The cellular antenna is turned off; Wi-Fi is still on. 

C. The user forgot to turn off Bluetooth before trying to make a call. 

D. The user has 4G capability turned off, and is only on 2G. 

Answer: B 

Explanation: 

Cellular antenna catches and transmits cellular signals and data. Wi-fi is another technology that is used to access internet using a wireless router. So if the cellular antenna is turned off, you can still use Wi-Fi to browse internet and use host of applications. 


Q237. - (Topic 2) 

After being infected with a virus, a user’s computer does not recognize the user as having local administrator rights to the computer. After troubleshooting the issue, a technician determines the computer needs to be rebuilt and data needs to be restored from the user’s backup. Which of the following tools would BEST reset the computer to how it worked when first purchased? 

A. Recovery Console 

B. Factory restore CD 

C. Anti-malware software 

D. System Restore 

Answer: B 

Explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/Recovery_disc 


Q238. - (Topic 4) 

A technician receives a report that the pages coming out of a laser printer are smearing when touched. Which of the following components should the technician check FIRST to resolve this issue? 

A. Drum 

B. Fuser 

C. Pickup roller 

D. Corona wire 

Answer: B 

Explanation: http://www.howstuffworks.com/laser-printer3.htm 


Q239. - (Topic 1) 

A technician needs to decrease the time it takes to install an operating system on 100 computers. Which of the following installations would the technician use to reduce hands-on time spent on each computer? 

A. Upgrade installation 

B. USB installation 

C. Unattended installation 

D. Clean installation 

Answer: C 

Explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/Installation_(computer_programs)#Silent_installation 


Q240. - (Topic 5) 

Joe, a technician, has been tasked to verify a new device has been installed and correctly configured on a Windows 7 computer. 

He has now confirmed the new device is not working properly. Upon opening the Device Manager, he sees several icons. 

Which of the following should Joe do FIRST to help troubleshoot the problem? 

A. Upgrade the antivirus signatures and disable system restore 

B. Check any items with yellow exclamation points 

C. Check any items with green checkmarks 

D. Disable items with a red X over the icon 

Answer: B 


Q241. - (Topic 5) 

A customer reports that a networked printer is not printing documents. The technician successfully pings the printer's IP address. Which of the following could be the problem? (Select TWO). 

A. The network cable is unplugged. 

B. The printer is low on toner. 

C. The gateway address on the printer is incorrect. 

D. The printer is out of paper. 

E. The spooler is not functioning. 

Answer: D,E 


Q242. - (Topic 5) 

A technician installs another IDE hard drive for more storage space and now when the workstation boots up it displays a message of ‘disk not found’. Which of the following is the MOST likely cause? 

A. The jumper is set to master on the newly installed hard drive. 

B. The jumper is set to cable select on the newly installed hard drive. 

C. The new hard drive is faulty. 

D. The operating system is corrupt. 

Answer: A 


Q243. - (Topic 5) 

A user calls the corporate helpdesk stating that their battery is not charging. The operating system shows that there is a problem with the battery. Which of the following should the 

technician do FIRST to determine what the issue is without erasing the user’s unsaved data? 

A. Using a known-good computer of the same type, switch batteries between the two laptops. 

B. Remove the A/C adapter while the system is running and observe if the screen dims. 

C. Completely shut down the laptop, remove the A/C power source and restart the laptop. 

D. Using a known-good computer of the same type, switch A/C adapters between the two laptops. 

Answer: A 


Q244. - (Topic 5) 

Ann, a home user, brings a PC in for repair and reports that performance has become extremely slow when working on documents and viewing pictures. Which of the following suggestions should a technician make? 

A. Upgrade to a solid state drive 

B. Increase the clock speed on the CPU 

C. Run the file system check tool 

D. Upgrade to a high performance video card 

Answer: A 


Q245. - (Topic 4) 

Ann recently upgraded a computer from Windows XP to Windows 7, but one of her applications does not work now. Which of the following should be done FIRST? 

A. Set the application to run in XP compatibility mode 

B. Reinstall Windows XP 

C. Configure a dual boot with XP and 7 

D. Install the application in XP mode 

Answer: A 

Explanation: http://arstechnica.com/information-technology/2010/01/windows-xp-mode/ 


Q246. - (Topic 4) 

A technician is using the troubleshooting theory to help resolve a problem that is occurring with a client’s machine. The technician has verified system functionally. Which of the following is the NEXT step in the troubleshooting theory? 

A. Identify the problem 

B. Establish a plan of action to resolve the problem 

C. Test the theory to determine cause 

D. Document findings, actions, and outcomes 

Answer: D 

Explanation: http://ptgmedia.pearsoncmg.com/images/9781587132636/samplechapter/9781587132636 _ch04.pdf 


Q247. - (Topic 5) 

Which of the following regular maintenance tasks for a workgroup of Windows PCs is MOST likely to be performed on a nightly basis? 

A. CHKDSK 

B. Patch installation 

C. Defragmentation 

D. Backups 

Answer: D 


Q248. - (Topic 1) 

A technician needs to create a new folder from the command line on the root of the C. drive. Which of the following is the correct command to use? 

A. CD 

B. MD 

C. PUSHD 

D. RD 

Answer: B 

Explanation: http://www.computerhope.com/mdhlp.htm 


220-802 exam engine

Real 220-802 prep:

Q249. - (Topic 3) 

A user launches a software application on their Android tablet device. Once the software has loaded, the user reports that when turning the tablet to work the application in landscape mode, the software does not automatically adjust to landscape mode. Which of the following is the cause of the issue? 

A. The auto-adjust setting is not enabled in the operating system. 

B. The tablet is running low on power and disabled landscape mode. 

C. The application was not developed to react to changes to the gyroscope. 

D. The user did not switch the tablet to landscape mode. 

Answer: C 

Explanation: http://mobilegyros.blogspot.com/ 


Q250. - (Topic 5) 

Which of the following security methods requires that a user enter a passcode that is changed at regular intervals? 

A. WPA encryption 

B. Biometrics 

C. PSK 

D. RSA token 

Answer: D 


Q251. - (Topic 2) 

A small business owner is setting up their wireless network in their office, which is in a building shared with several other businesses. The owner does not want to disable the SSID broadcasting due to visiting customers needing to use the network, but does not want other businesses to notice the network, let alone access it. Which of the following would BEST accomplish this? 

A. Configure the access point encryption from unsecured access to WEP. 

B. Adjust the radio power so that coverage is restricted to the business. 

C. Change the SSID to reflect the business name instead of a public access point. 

D. Enable MAC filtering and restrict access to other company’s devices. 

Answer: B 

Explanation: 

Best way to do this is to adjust radio power to restrict the coverage to the business. When the radio power is restricted to an office. The persons in the other office space cannot detect the signals at all. 


Q252. - (Topic 5) 

A technician is replacing a processor in a workstation. After installation, the workstation starts up and immediately shuts down; the technician tries to start the workstation several more times and gets the same result. Which of the following is the cause of this issue? 

A. The workstation is not plugged in. 

B. The thermal paste was not applied. 

C. The memory was not installed properly. 

D. The L2 cache was not cleared. 

Answer: B 


Q253. - (Topic 5) 

Which of the following command line tools will bring up a GUI interface to shutdown a remote PC? 

A. shutdown -a 

B. shutdown -f 

C. shutdown -g 

D. shutdown -i 

Answer: D 


Q254. - (Topic 5) 

Which of the following is the correct path to add new local user accounts to a Windows 7 computer? 

A. Click on the Start button> Right click on Computer> Select Manage> Expand Local Users and Groups> Right click on Users> Select New User 

B. Click on the Start button> Right click on My Computer> Select Manage> Right click on Local Users and Groups> Select Add Users from the menu 

C. Click on the Start button> Right click on Computer> Select Manage> Right click on Local Users and Computers> Select New User 

D. Click on the Start button> Right click on Network Neighborhood> Select Manage> Right click on Users> Select New User 

Answer: A 

460. - (Topic 5) 

A user is reporting that they can no longer view their laptop on the projector. Which of the following would MOST likely fix this issue? 

A. Reinstall the video drivers for the laptop video card. 

B. Reboot the laptop and projector. 

C. Reset the video cable from the laptop and projector. 

D. Hold function key and appropriate “f” key. 

Answer: D 


Q255. - (Topic 1) 

Which of the following commands may need to be run after a virus removal if the computer will not boot? 

A. SCANDSK 

B. DXDIAG 

C. FIXMBR 

D. MSCONFIG 

Answer: C 

Explanation: http://pcsupport.about.com/od/termsf/p/fixmbr.htm 


Q256. - (Topic 1) 

A technician is working on a workstation that is receiving read/write failures when trying to access a particular file. Which of the following commands should the technician use to resolve this issue? 

A. DISKPART 

B. FORMAT 

C. CHKDSK 

D. FDISK 

Answer: C 

Explanation: http://www.pegasus-afs.com/support/webhelp/common_errors_and_problems/the_benefits_of_using_chkdsk.ht m 


Q257. - (Topic 5) 

A laptop user reports that they cannot see the SSID or connect to their company’s wireless network. Which of the following should the technician try FIRST? 

A. Check the wireless settings in the OS 

B. Replace the internal wireless adapter 

C. Check the wireless on/off switch 

D. Check the signal strength 

Answer: C 


Q258. - (Topic 5) 

What is a possible reason for the symptom: power supply fan and case fans spin, but no power to other devices? 

A. Failed hard drive 

B. Improper connectivity 

C. Drive not recognized 

D. Failed RAM 

Answer: B 


Q259. - (Topic 1) 

A user has installed a legacy application in Windows 7 and reports that only some of the functionality in it is operational. Another user is using the same application on a different Windows 7 machine and doesn’t report those problems. Which of the following features in Windows 7 may be responsible for this problem? 

A. System Protection settings 

B. User Account Control 

C. Action Center 

D. Data Execution Prevention 

Answer: B 

Explanation: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/user-account-control 


Q260. - (Topic 1) 

A technician would like to dispose of a hard drive that is no longer needed. According to company policy, all contents on the disk should be deleted before disposal. Which of the following OS command line tools should be used? 

A. CHKDSK 

B. DEL 

C. SCANDSK 

D. FORMAT 

Answer: D 

Explanation: http://www.computerhope.com/formathl.htm 


Q261. - (Topic 5) 

What is one of the main hardware differences between a tablet computer and a laptop 

computer? 

A. The laptop always has a multitouch touchscreen. 

B. Tablets are typically not upgradeable. 

C. Laptops are typically not upgradeable. 

D. Laptops typically use ARM processors. 

Answer: B 


Q262. - (Topic 5) 

Recently, a user built a new gaming PC and is testing it out by running graphic intensive games. After a short time playing a game, the computer reboots with an error “a thermal event has occurred”. Which of the following is the MOST likely cause of this issue? 

A. Processor is under-clocked 

B. Insufficient power to the motherboard 

C. Hard drive is overheating 

D. Video card is overheating 

Answer: D 


Q263. CORRECT TEXT - (Topic 5) 

Two components of Genericwafe2.0 are causing performance issues on a Windows 7 PC One Genencware2.0 component is currently not responding and needs to be disabled upon reboot. To prevent further performance issues ensure both components are no longer running upon reboot without making any other changes to the current system or without deleting registry keys or shortcuts. 

Instructions: When you have completed the simulation, please select the done button to submit your answer. 

Answer: Please review explanation for detailed answer. 


Q264. - (Topic 2) 

Which of the following would be the BEST way to combat social engineering? 

A. User education 

B. Deny social networks through the firewall 

C. Badges 

D. Strong password usage 

Answer: A 

Explanation: http://searchsecurity.techtarget.com/magazineContent/Gaining-awareness-to-prevent-social-engineering-techniques-attacks 



see more CompTIA A+ Certification Exam (220-802)