[Best Quality] A00-212 SAS Institute question 11-20 (Jun 2016)

A00-212 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/A00-212/

Downloadable of A00-212 exam question materials and training tools for SAS Institute certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated A00-212 pdf dumps vce Materials. 100% PASS SAS Advanced Programming Exam for SAS 9 exam Today!

2016 Jun A00-212 Study Guide Questions:

Q11. The following SAS program is submitted: 

%macro execute; 

<insert statement here> 

proc print data = sasuser.houses; 

run; 

%end; 

%mend; 

Which of the following completes the above program so that it executes on Tuesday? 

A. %if &sysday = Tuesday %then %do; 

B. %if &sysday = 'Tuesday' %then %do; 

C. %if "&sysday" = Tuesday %then %do; 

D. %if '&sysday' = 'Tuesday' %then %do; 

Answer: A 


Q12. The following SAS program is submitted: 

%let first=yourname; 

%let last=first; 

%put &&&last; 

What is written to the SAS Log? 

A. First 

B. Yourname 

C. &&First 

D. &yourname 

Answer: B 


Q13. The following SAS program is submitted: 

%macro check(num=4); 

%let result=%eval(&nm gt 5); 

%put result is &result; 

%mend; 

%check (num=10) 

What is written to the SAS log? 

A. result is true 

B. result is 10 gt 5 

C. result is 1 

D. result is 0 

Answer: C 


A00-212  exam question

Leading A00-212 free practice exam:

Q14. Given has SAS dataset ONE: 


The following SAS program is submitted: 


Proc sql; 

<insert SQL clause here> 

from one; 

quit; 

The following output is desired: 

Which SQL procedure clause completes the program and generates the desired output? 

A. Select salary, salary*.10 var=BONUS 

B. Select salary, salary*.10 label='BONUS' 

C. Select salary, salary *.10 column='BONUS' 

D. Select salary, salary*.10 name='BONUS' 

Answer: B 


Q15. The following are values of the variable STYLE from the SAS data set SASUSER.HOUSES: 

SASUSERS.HOUSES 

OBS STYLE 

1 RANCH 

2 SPLIT 

3 CONDO 

4 TWOSTORY 

5 RANCH 

6 SPLIT 

7 SPLIT 

The following SAS program is submitted: 

proc sql noprint; 

select distinct style 

into :styles separated by ' ' 

from sasuser.houses 

order by style; 

quit; 

Which one of the following is the value of the resulting macro variable? 

A. CONDO RANCH SPLIT TWOSTORY 

B. RANCH SPLIT CONDO TWOSTORY 

C. CONDO RANCH RANCH SPLIT SPLIT SPLIT TWOSTORY 

D. RANCH SPLIT CONDO TWOSTORY RANCH SPLIT SPLIT 

Answer: A 


Q16. The following SAS program is submitted: 

proc contents data = testdata.one; 

run; 

Which SQL procedure program produces similar information about the column attributes of the dataset TESTDATA.ONE? 

A. proc sql; 

Contents table testdata.one; 

Quit; 

B. proc sql; 

Describe table testdata.one; 

Quit; 

C. proc sql; 

describe testdata.one; 

Quit; 

D. proc sql; 

Contents testdata.one; 

Quit; 

Answer: B 


2passeasy.com

Pinpoint A00-212 testing material:

Q17. The following SAS program is submitted: 

%macro test(var); 

proc print data = sasuser.class; 

where age > &var; 

run; 

%mend; 

Which type of parameter is the macro variable VAR? 

A. default 

B. keyword 

C. positional 

D. command 

Answer: C 


Q18. At the start of a new SAS session; the following program is submitted: 

%macro one; 

data _null_; 

call symput('proc','measn); 

run; 

proc &proc data=sashelp.class; 

run; 

%mend; 

%one() 

What is the result? 

A. The marco variable PRCO is stored in the SAS catalog WORK.SASMACR 

B. The program fails to execute because PROC is a reserved word 

C. The macro variable PROC is stored in the local symbol table 

D. The macro variable PROC is stored in the global symbol table 

Answer: D 


Q19. Which one of the following SAS SORT procedure options eliminates identical consecutive observations? 

A. NODUP 

B. UNIQUE 

C. DISTINCT 

D. NODUPKEY 

Answer: A 


Q20. Given the following SAS data sets ONE and TWO: 

ONE TWO NUM CHAR1 NUM CHAR2 

1 A1 2 X1 

1 A2 2 X2 

2 B1 3 Y 

2 B2 5 V 

4 D 

The following SAS program is submitted creating the output table THREE: 

proc sql; 

create table three as 

select one.num, char1, char2 

from one, two 

where one.num = two.num; 

quit; 

THREE 

NUM CHAR1 CHAR2 

2 B1 X1 

2 B1 X2 

2 B2 X1 

2 B2 X2 

Which one of the following DATA step programs creates an equivalent SAS data set THREE? 

A. data three; merge one two; by num; run; 

B. data three; 

set one; 

set two; 

by num; 

run; 

merge one two; 

by num; 

run; 

C. data three; 

set one; 

set two; 

by num; 

run; 

by num; 

run; 

D. data three; 

set one; 

do i = 1 to numobs; 

set two(rename = (num = num2)) point = i 

nobs = numobs; 

if num2 = num then output; 

end; 

drop num2; 

run; 

Answer: D 



see more SAS Advanced Programming Exam for SAS 9