[May 2016] comptia hit-001 pdf

HIT-001 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/HIT-001/

Download of HIT-001 exams materials and Q&A for CompTIA certification for IT examinee, Real Success Guaranteed with Updated HIT-001 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA Healthcare IT Technician Exam exam Today!

2016 May HIT-001 Study Guide Questions:

Q311. On which of the following factors does the capacity of an access point depend?Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Channel reuse 

B. Co-location 

C. Number of users 

D. Software applications 

Answer: CD 

Explanation: The capacity of an access point is the maximum number of users the access point can service effectively, offering the best performance. The capacity depends on several factors including the following. Software applications in use. Applications that are more bandwidth-intensive reduces the capacity of the access point. Desired throughput or performance and number of users. A large number of bandwidth-intensive application users connected to an access point will cause poor performance. Therefore, limiting the capacity of an access point to a certain number of users will give the connected users the best performance. Answer: A, B are incorrect. The capacity of an access point does not depend on channel reuse or co-location. Channel reuse and co-location is a method of using non-overlapping channels in such a way that the overlapping cells are on different RF channels. Channel reuse is done by mapping out the access points on a floor plan and verifying that the RF cells propagated by the access points do not overlap on the same RF channels. This type of channel plan can be done manually or with site survey software applications. The figure given below shows the co-location of access points with proper channel reuse. In the figure, overlapping areas use different channels to prevent interference. 



Q312. Your healthcare facility receives complaints this year with regard to violations of privacy practices and is cited for noncompliance with the HIPAA Privacy Rule for 23 infractions for inadvertent compliance failure. Civil penalties are enforced, as there has been no wrongful conduct with false pretenses and patient health information has not be knowingly obtained or disclosed. What is the minimum amount that can your healthcare facility be fined for compliance failure? 

A. $23,000 

B. $50,000 

C. $230,000 

D. $2300 

Answer: A 

Explanation: The civil penalty for inadvertent PHI disclosure is $1000 per violation, as per the latest increases in amount in the American Reinvestment and Recovery Act, which increased penalties for violations and noncompliance with HIPAA privacy laws. With 23 violations for the year, your facility would be fined $23,000 in total. It is very important to prevent PHI disclosures and maintain policies for your organization that comply with HIPAA Privacy regulations to avoid disciplinary actions by the Office of Civil Rights within the Department of Health and Human Services, or actions by the state attorney general. Answer: D is incorrect. The minimum civil penalty for PHI disclosure is now $1000 per violation, not $100 per violation as it was under the original HIPAA law in 1996 before the changes made in the ARRA legislation of 2009. Answer: B is incorrect. $50,000 is the minimum penalty for uncorrected violations of HIPAA Privacy regulations when there is willful neglect on the part of an organization. Also, individuals involved in wrongful conduct can be fined up to $50,000 and incur a criminal penalty of up to one year in prison. Answer: C is incorrect. This is too high a fine for the kind of noncompliance cited in the QUESTION NO: PHI is obtained with wrongful conduct that involves false pretenses, the fine is $100,000 and up to 5 years in prison. If that wrongful conduct results in financial gain, the fine can go up to $250,000 and up to ten years in prison. 


Q313. Which of the following payment terms is a pre-paid amount that is offered regardless of the service provided? 

A. Customary Charges 

B. Fee for Services 

C. Capitation 

D. Sliding Scale Fee 

Answer: C 

Explanation: Capitation is a payment term is a pre-paid amount based on a per-person or per-capita amount. Answer: B is incorrect. Fee for Services in incorrect as this term of payment is dependent on the cost of the provider to provide services such as lab tests, x-rays etc. Hospitals or other facilities receiving fee for service are paid for each individual service that is provided. Answer: A is incorrect. Customary charges is incorrect as this type of payment term is based on what is normally charged or what is reasonable for the service provided. Answer: D is incorrect. Sliding Scale fee is incorrect as this type of payment term is common in low income areas and is based on the patient's ability to pay. 


2passeasy.com

Replace ucertify hit-001:

Q314. You are asked to reduce medical records for a dental practice, you can eliminate all records that are older than which of the following? 

A. 10 years 

B. 6 years 

C. 30 years 

D. 4 years 

Answer: D 

Explanation: All primary dental records must be retained for a period of at least 4 years from the date of the patient's last episode of care. Answer: B is incorrect. 6 years is incorrect as this is the amount of time in which all materials containing HIPAA information must be kept. Answer: A is incorrect. 10 years is incorrect as this is the amount of time all primary medical records must be retained. Answer: C is incorrect. 30 years is incorrect as no medical information is required to be retained for 30 years. 


Q315. Which of the following is defined as the patient's right to control disclosure of his or her personal information? 

A. Confidentiality 

B. Conformity 

C. Privacy 

D. Data Security 

Answer: C 

Explanation: Privacy is defined as the individual's right to control disclosure of his or her personal information. Answer: A is incorrect. Confidentiality is incorrect as this is defined as the legal and ethical obligation of health care professionals to meet the expectation of privacy from patients. Answer: D is incorrect. Data security is incorrect as this is defined as technical and procedural methods to control and manage confidential information. Answer: B is incorrect. Conformity is defined as an individual adapting their behaviors, thoughts and attitudes to match what are perceived as normal by society. This answer choice is simply meant as a distractor. 


Q316. How many IEEE 1394 devices can be connected to a single IEEE 1394 port through daisy-chaining? 

A. 63 

B. 127 

C. 53 

D. 110 

Answer: A 

Explanation: Up to 63 IEEE 1394 devices can be connected to a single IEEE 1394 port through daisy-chaining. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) 1394 is a standard for high-speed serial bus that provides enhanced PC connectivity for a wide range of devices. These devices include consumer audiovisual components, traditional PC storage devices, and handheld devices. IEEE 1394 is also known as Firewire. The FireWire connector is used with the FireWire serial bus. FireWire can transmit data at a very high speed of 400Mbps and 800Mbps. Two types of connectors are available in this category, namely 4-pin and 6-pin. 


2passeasy.com

Real comptia healthcare it technician (hit-001) course:

Q317. Your healthcare facility is involved in a lawsuit where protected health information is important to the case. Can your facility disclose this information and still be within HIPAA compliance? 

A. No. It is not in the best interests of the healthcare organization to disclose protected health information at any time. 

B. No. The organization should not disclose that information under these circumstances because it risks falling into HIPAA noncompliance. 

C. Yes. The needs of the lawsuit outweigh the HIPAA law and the information should be disclosed even at the risk of HIPAA compliance. 

D. Yes. The organization will still be within HIPAA compliance if it discloses PHI within a legal proceeding. 

Answer: D 

Explanation: Legal proceedings fall within the "operations" exception of HIPAA privacy rule as part of "TPO" - reatment, payment and operations. Therefore, PHI may be disclosed during a lawsuit, but the minimum necessary standard still applies. The amount of nformation disclosed and the persons allowed to access the information should be kept to a minimum. Answer: B is incorrect. The healthcare organization can definitely comply with any subpoenas or requests for information as part of a legal proceeding and still remain in compliance with HIPAA regulations. Answer: C is incorrect. The healthcare organization can definitely comply with any subpoena or requests for information as part of a legal proceeding and still remain in compliance with HIPAA regulations. A lawsuit does not "supersede" HIPAA or render its mandates unnecessary. Answer: A is incorrect. Healthcare organizations cannot claim HIPAA law or organizational rights allow them to not comply with a subpoena. A healthcare facility has to turn over information that is relevant to a case. 


Q318. Which of the following payment terms is based on the patient's ability to pay? 

A. Capitation 

B. Fee for Services 

C. Sliding Scale Fee 

D. Customary Charges 

Answer: C 

Explanation: Sliding scale fee is a payment term which is common in low income areas and is based on the patient's ability to pay. Answer: B is incorrect. Fee for Services in incorrect as this term of payment is dependent on the cost of the provider to provide services such as lab tests, x-rays etc. Hospitals or other facilities receiving fee for service are paid for each individual service that is provided. Answer: D is incorrect. Customary charges is incorrect as this type of payment term is based on what is normally charged or what is reasonable for the service provided. Answer: A is incorrect. Capitation is incorrect as this payment term is a pre-paid amount based on a per-person or per-capita amount. 


Q319. A user named Rick wants to configure a TCP/IP network at his residence. He has three computers. He chooses star topology to connect his computers. He wants to configure his computers with static IP addressing. Which of the following are the required parameters that he will configure for each computer on the network?Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. MAC Address 

B. Subnet mask 

C. IP address 

D. Default gateway 

Answer: BC 

Explanation: IP address and subnet mask are the required parameters to configure manual addressing for a computer on a TCP/IP network. 


Q320. Which of the following pieces of legislation insures the privacy and security of personal health information? 

A. Patient Bill of Rights 

B. HIPPA 

C. EMTALA 

D. MIPPA 

Answer: B 

Explanation: HIPPA is the legislation designed to insure the privacy and security of personal health information. 



see more CompTIA Healthcare IT Technician Exam