May 2016 updated: ms exam 70-534

PMI-002 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library!

https://www.2passeasy.com/dumps/PMI-002/

Exam Code: PMI-002 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Certified Associate in Project Management (CAPM)
Certification Provider: PMI
Free Today! Guaranteed Training- Pass PMI-002 Exam.

2016 May PMI-002 Study Guide Questions:

Q469. Your upcoming project includes project team members from a foreign country. To make certain that cultural differences do not interfere with team performance, thereby affecting the success of the project, which is your first course of action ?

A. Provide diversity training to all the team members.

B. Collocate the project team.

C. Inform the team members of the organization's rules and standards.

D. Perform team building exercises.

Answer: A


Q470. Which of the following scheduling techniques incorporates a form of risk assessment?

A. Arrow Diagramming Method (ADM)

B. Program evaluation and Review Technique (PERT)

C. Precedence Diagramming Method (PDM)

D. Critical Path Method (CPM)

Answer: B


Q471. A project schedule can be presented in various formats. All of the following are valid formats of the project schedule EXCEPT:

A. Activity-on-node diagram

B. Logic bar chart

C. Time-scaled schedule network diagram

D. Flow charts

Answer: D


Q472. Which of the following is true concerning the evaluation criteria?

A. Can often be found in procurement documents

B. Can be objective or subjective

C. Used to rate or score proposals

D. All of the above

Answer: D


Q473. A contingency plan is executed when _____________.

A. A risks is identified

B. An identified risk occurs

C. When a workaround is needed

D. Al1 of the above

Answer: B


Q474. The process of monitoring specific project results to determine if they comply with relevant quality standards is called ______________.

A. Quality Assurance

B. Quality Control

C. Plan Quality

D. Quality Review

Answer: B


Q475. All of the following statements about the project charter are correct except:

A. It Is often an internal legal document.

B. It identifies the project manager's authority and responsibility.

C. It identifies management and/or customer approved scope of the project.

D. It usually does not identify cost and time estimates.

Answer: D


Q476. Project risk is defined as the cumulative effect of chances of ________ which will adversely affect project objectives.

A. Likely events

B. Complex activities

C. Complex schedules

D. Uncertain occurrences

Answer: D


Q477. Which of the following provides the least accurate in estimating?

A. Rough order of magnitude

B. Budget estimate

C. WBS estimate

D. Definitive estimate

Answer: A


Q478. Which of the following is not part of project scope management?

A. Verify Scope

B. Collect Requirements

C. Create WBS

D. None of the above

Answer: D


Q479. A RAM is:

A. Random access memory

B. Rapid and movement

C. Responsibilities and methods

D. Responsibility assignment matrix

Answer: D


Q480. Who is responsibility for making sure that a message in the project team is understood

A. Project Manager

B. Sender

C. Project coordinator

D. Sponsor

Answer: B


Q481. The most effective method in developing a project team within a matrix organization is to follow the ________.

A. Communications plan

B. Control Scope plan

C. Staffing management plan

D. Training development plan

Answer: C


PMI-002  test preparation

Renovate mva 70-534:

Q482. Which of the following statements are FALSE about the Rolling Wave plan?

A. Rolling Wave Planning is a phased iterative approach to project development.

B. Rolling Wave Planning is a cost and schedule planning technique used in the Define Activities process.

C. Rolling Wave Planning is the process of decomposing each work package within the WBS into the corresponding schedule activities required to produce the work package deliverables.

D. Rolling Wave Planning describes a form of progressive elaboration planning where the work to be performed in the near time is planned in detail at a low level of the WBS, while work far in future is planned for WBS components that are relatively at a high level of WBS.

Answer: C


Q483. Your selection committee is debating between two projects. Project A has a payback period of 20 months. Project B has a cost of $150,000, with expected cash inflows of $50,000 the first year and $25,000 per quarter after that. Which project should you recommend?

A. Either Project A or Project B, because the payback periods are equal

B. Project A, because Project B's payback period is 24 months

C. Project A, because Project B's payback period is 20 months

D. Project A, because Project B's payback period is 21 months

Answer: B


Q484. Which of the following is true about pure risk?

A. The risk can be deflected or transferred to another party through a contract or insurance policy.

B. Pure risks involve the chance of both a profit and a loss.

C. No opportunities are associated with pure risk, only losses.

D. Botn A and c are correct.

Answer: D


Q485. Which of the following tools and techniques are commonly used in a Define Scope Process?

A. Product analysis

B. Expert Judgment

C. Alternative Identification

D. All of the above

Answer: D


Q486. Which of the following is true concerning evaluation criteria?

A. Can often be found in procurement documents

B. Can be objective or subjective

C. Used to rate or score proposals

D. Al1 of the above

Answer: D


Q487. Formal acceptance by the client or sponsor of the project should be prepared and distributed during which of the following process?

A. Distribute Information

B. Administrative Closure

C. Organizational Planning

D. Report Performance

Answer: B


Q488. Which process involves coordinating people and other resources to carry out plan?

A. Executing processes

B. Planning processes

C. Controlling Processes

D. Closing processes

Answer: A


Q489. Which statement is true about Bottom-up estimating?

A. Estimating the cost of individual work items and then rolling up the costs to arrive at a project total.

B. Uses the actual cost of a previous similar project as the basis for estimating the cost of the current project.

C. Using project characteristics (or parameters) in a mathematical model to predict costs.

D. Cost of quality can also be used to prepare the schedule activity cost estimate.

Answer: A


Q490. Which of the following approaches to quality improvement is LEAST likely to produce positive results?

A. Continuous improvement

B. Increased inspection

C. Statistical quality control

D. IS09001 certified process

Answer: B


Q491. As a project manager, you know that the most important activity to ensure customer and stakeholder satisfaction is which of the following?

A. Documenting and meeting the requirements

B. Reporting project status regularly and in a timely manner

C. Documenting and meeting the performance measurements

D. Reporting changes and updating the project plan and other project documents where appropriate

Answer: A


Q492. Which type of network diagram allows you to depict four types of dependencies (finish-to-start, finish-to-finish, start-to-start, and start-to-finish)?

A. Precedence Diagramming Method (PDM)

B. Gant Cnart Diagram (GCD)

C. Dependency Diagramming Method (DDM)

D. Arrow Diagramming Method (ADM)

Answer: A


Q493. Which is the most important element of a Project Management Plan that is useful in the Develop Human Resource Plan process?

A. Risk Management activities

B. Activity Resource requirements

C. Budget Control activities

D. Quality Assurance activities

Answer: B


Q494. As a project manager, you know that the most important activity to ensure customer and stakeholder satisfaction is which of the following?

A. Documenting and meeting the requirements

B. Reporting project status regularly and in a timely manner

C. Documenting and meeting the performance measurements

D. Reporting changes and updating the project plan and other project documents where appropriate

Answer: A


2passeasy.com

Pinpoint study guide 70-534:

Q495. Which of the following are not the tools and techniques for source selection?

A. a weighting system.

B. Organizational policies

C. Independent estimates.

D. A screening system.

Answer: B


Q496. If a project with a SPI of 0.8, what you tell?

A. The project is running ahead of the schedule

B. The project is running behind of the schedule

C. Resources assigned to the project cost 1.8 units

D. None

Answer: B


Q497. You are in process of identifying and documenting the project roles and responsibilities and create staffing management plan. All of the following should be addressed when listing the roles and responsibilities EXCEP:

A. Competency

B. Authority

C. Responsibility

D. Compliance

Answer: D


Q498. The Ishikawa diagram, Pareto chart, control charts, and statistical sampling are examples of ________.

A. Quality assurance

B. Quality control

C. Quality rules

D. CMM

Answer: B


Q499. An approved change request is an input to which of the following processes?

A. Define Scope

B. Verify Scope

C. Monitor and Control Project Work

D. Integrated Change Control

Answer: A


Q500. Which of the following is output of the Plan Communications process?

A. Project records

B. Communications management plan

C. Performance reports

D. Formal acceptance

Answer: B


Q501. In an optimal organization structure, the project manager is:

A. Functional

B. Weak matrix

C. Piojectized

D. Dedicated project team

Answer: D


Q502. Which is the most risky phase of a project?

A. Planning

B. Closing

C. Execution

D. Control

Answer: C


Q503. A unilateral contract under which the seller is paid a preset amount per unit of service is called __________.

A. A cost reimbursable contract

B. A lump sum contract

C. A time and material contract

D. A fixed price contract

Answer: C


Q504. All of the statements regarding control accounts and planning packages are true EXCEPT:

A. Control accounts and planning packages are tools and techniques of Develop Schedule process.

B. A control account is an assigned WBS level used to monitor cost and schedule performance of significant element of work.

C. Planning packages reflect a future segment of work within a control account that has not yet been decomposed into detailed work packages.

C. As work becomes more clearly defined, planning packages are converted into work packages.

Answer: A


Q505. A risk response which involves eliminating a threat is called

A. Mitigation

B. Deflection

C. Avoidance

D. Transfer

Answer: C


Q506. CORRECT TEXT

Most schedule simulations are based on some form of which of the following?

A. DelPhi

B. PERT

C. CPM

D. Monte Carlo Analysis

Answer: D


Q507. Who gives project acceptance?

A. Sponsor

B. Customer

C. Project Manager

D. Team Lead

Answer: B



see more Certified Associate in Project Management (CAPM)